четвер, 10 квітня 2014 р.

"ЧАРІВНИЙ СВІТ КАЗКИ"

    Кожного року, навесні, коли пробуджується природа, коли все живе тягнеться до сонечка, в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Свято книги - це відкриття нових імен в літературі, участь у різноманітних заходах, які сприяють творчому відпочинку та змістовному дозвіллі.
         Всеукраїнський тиждень дитячого читання проходив цього року як зажди і в  Мигалівецькій  бібліотеці. До цього свята було заплановано літературно-казкову вікторину «Чарівний світ казки»
Казка з раннього дитинства прищеплює любов дитини до літератури, розширює її кругозір і словниковий запас. Саме через казку діти отримують уявлення про життя людей та тварин.
     8  квітня до бібліотеки завітали діти, щоб потрапити у чарівний світ казки, зустрітися з улюбленими та відомими казковими героями.Під час заходу діти взяли активну участь у казковій вікторині «Чарівний світ казки".
   Зустріч з казкою продовжилась  голосними читаннями «Чарівний світ казок»,  а потім діти за прочитаним уривком з народної казки відгадували її назву, переглядали ілюстрації до казки та називали улюблених героїв, розповідали в якій казці їх можна зустріти. Такі заходи сприяють розвитку пам’яті, мислення, уваги, формують естетичний смак і звичайно підвищують інтерес до читання.