середу, 26 березня 2014 р.

"Ми памятаємо, Вас ветерани"

       Сьогодні у нашому селі справді добрий, хвилюючий та радісний день, коли ми відзначаємо День визволення села від  фашистсько- німецьких загарбників.
   Події Великої Вітчизняної війни й досі не забуті односельцями. Печуть ранами в душах людей, учасників війни  та бойових дій, дітей війни…. котрим до сьогодні сняться  атаки, в яких не виліковно ниють рани і щемлять.
   Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років у історії людства назавжди буде позначена чорними фарбами як одна із найстрашніших. Смертоносна лавина, знищуючи все живе, залишаючи згарища, руїни, кров і сльози, двічі прокотилась теренами України: із Заходу на Схід і в зворотному напрямку.
    Не минуло це страхіття і Мигалівці.
    Наше минуле і майбутнє пов’язані між собою незримим мостом Пам’яті. Вона вічна, не дає згаснути для нащадків жодній героїчній сторінці історії. 70 років минуло з тих пір. 24 березня  жителі села зібралися відзначити цю знаменну дату у історії нашого села.
  Сьогодні у центрі – в самому серці села Мигалівці височіє Меморіал Пам’яті, на плитах якого – як і в серцях мигалівчан – навіки викарбувані імена односельців – визволителів землі мигалівецької.

Немає коментарів:

Дописати коментар